Kaviár, šampaňské, lanýže... napadne vás nejspíš, když se řekne luxusní jídlo. Co ale jedla společenská smetánka od 18. do 20. století? Luxusu do talíře s vámi nahlédne historik Martin Franc z Fakulty humanitních studií UK, jehož možná znáte jako docenta Jídlo.
Účastí na akci Noc vědců berete na vědomí, že v jejím průběhu mohou být pořizovány fotografie a audiovizuální záznamy určené k dokumentačním a propagačním účelům akce. Tyto záznamy mohou být následně zveřejněny v médiích, na webových stránkách a sociálních sítích pořadatelů. Pokud si nepřejete být zachyceni nebo zveřejněni, můžete pořadatele na místě požádat o nezahrnutí do záznamu nebo následně uplatnit svá práva dle GDPR (např. požádat o výmaz či vznést námitku) prostřednictvím kontaktu: media@nocvedcu.cz.