Vejce a jeho proměny 

27. 9. od 16:00 do 19:00
Prezenčně
Bezbariérový přístup
Workshop
Povinná rezervace

Vejce natvrdo, naměkko, nahniličko, vajíčka míchaná, ztracená, omeleta nebo tři vejce do skla. Taky byste si dali? Asi ano. Vypadá to, že vajíčka jsou rozhodně oblíbenou, pro někoho téměř nepostradatelnou, součástí našeho jídelníčku. A podle toho vypadá i spotřeba vajec v České republice, která se pohybuje kolem 260 kusů na obyvatele za rok. Vajíčka tedy milujeme, ale co o nich vlastně víme? Jaké je chemické složení vajec? Jaké jsou jejich funkční vlastnosti? Co se děje s vejcem při vaření, přípravě sněhu nebo majonézy? Rozlousknout tyto otázky vám pomůže absolvování našeho „vaječného“ workshopu.

Konání události

Organizátor

Univerzita Tomáše Bati ve ZlíněWebwww.utb.cz
Program organizátora

Místo

Fakulta technologická
AdresaVavrečkova 5669, 760 01 Zlín

DopravaJsme hned vedle autobusového nádraží

Upřesnění místaU15/seminární místnost 104

Navštivte osobně