Na Noc vědců přinášíme formát Přeměny. Rádi bychom ve spolupráci s účastníky transformovali pevné skupenství lokálního ovoce (jablek) do likvidní formy (moštu) za použití lety prověřenými metodami. Tento finální produkt však můžeme brát jako meziprodukt biochemické transformace, která může vyústit v unikátní formát jablečného cideru či jiného produktu..víte jakého? Budeme se těšit..
Kauboy
Jsme sociální podnik, vyrábějící 100% přírodní mošty z regionálního ovoce (pyšnící se samolepkou Regionální potravina Ústeckého kraje a potravina z kraje Přemysla Oráče), limonády z lisované ovocné šťávy, které jsou slazené pouze medem a ochucené kořením a bylinkami. V neposlední řadě také unikátní řemeslné naturální cidery (bez síření a pasterace), které získali ocenění v Mezinárodní soutěži World cider seal v roce 2023 a 2024.