Z rýže na alkohol 

27. 9. 2024 od 18:00 do 20:00
Prezenčně
Bezbariérový přístup
Výstava
Workshop
Komentovaná ukázka

Jak přeměnit rýži na poměrně chutný alkohol zjistíte v Laboratoři materiálové kultury, unikátního pracoviště, které se zabývá výzkumem artefaktů, technologickými postupy a probíhajícími procesy, které jsou základem tradičních technologických postupů z Asie. V naší komentované ukázce zjistíte, jak se ve východní Asii tradičně měnila rýže (a jiné obiloviny) na tekuté zlato, odkud a jak můžeme znalosti o těchto postupech zkoumat a jaký měl alkohol význam ve společnostech, které jej tradičně produkovaly.

Organizátor

Univerzita Palackého v OlomouciWebwww.upol.cz
Program organizátora

Místo

Filozofická fakulta – třída Svobody 26
Adresatřída svobody 26

Upřesnění místaUčebna 2.22

Navštivte osobně