Potraviny, jak je neznáte

Online
Online
Výstava

Výstava "Potraviny, jak je neznáte" je soubor mikrofotografií nejrůznějších přírodních i syntetických látek, ze kterých vznikají potraviny. Díky mnohonásobnému zvětšení můžete nahlédnout do překvapivého světa mikroskopických struktur. Snímky přibližují pouhým okem neviditelné částečky cukru, droždí, bambusové vlákniny, vitamínů a dalších látek, ze kterýh jsou složeny potraviny. Fotografie vznikly v Laboratoři elektronové mikroskopie (LEM) Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Skenovací elektronový mikroskop JEOL 6380 LV. Zvětšení 250–2000. Autorem fotografií je Martin Hrubý. Za pomoc při vzniku fotografií děkujeme RNDr. Miroslavu Hylišovi, Ph.D. On-line fotografie zprostředkovávají výstavu, instalovanou na střeše Národního zemědělského muzea v Praze do února 2020. Výstava připravil Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

Výstava Potraviny, jak je neznáte

Pořádá

Národní zemědělské muzeum PrahaNavštívit web organizace
Program organizátora

Místo

Výzkumný ústav potravinářský Praha
AdresaRadiová 1285, 102 00 Praha 15-Hostivař